20 IMCWP, Written Contribution of CP of Albania

11/15/18 6:49 PM
  • Albania, Communist Party of Albania 20th IMCWP Sq Europe Communist and workers' parties

 

Te nderuar perfaqesues te partive komuniste e puntore Te nderuar shoke te partise komuniste te Greqise !

Ne emer te PKSH ju pershendes dhe i uroj suksese ketij takimi te rendesishem nderkombetar te partive komuniste !! Shoqe dhe shoke !!

Ky takim i i rendesishem mblidhet ne nje situate te veshtire e te nderlikuar te botes kapitaliste e cila eshte mberthyer ng kriza e pergjitheshme qe po thellohet dhe acarohet nga dita ne dite . Ne te tilla rrethana perpara partive tona komuniste qendron detyra madhore qe te udheheqim klasen puntore ghe gjithe masat punonjese ne luften e tyre klasore kunder shtypjes dhe shfrytezimit kapitaliste e imperjaliste per liri demokraci e socializem .

Per te realizuar kete mision PKSH udhejiqet nga shkenca M -L dhe mesimet e Marksit ,Engelsit ,Leninit ,Stalinit dhe Enver Hoxhes Ajo i ka kushtuar dhe i kushton nje rendesi te vecante krijimit te aleancave dhe fronteve antiimperjaliste ,antikapitaliste , nacionale e demografike . PKSH nje vemendje te vecante i kushton punes me fshatarsine e varfer e te mesme per ti mobilizuar e organizuar ata ne organizata revolucionare e per ti hedhur ne aksione revolucionare per drejtesi ,barazi e prosporitet .

Ajo po punon me kembengulje per organizimin e masave te rinise se pa shprese dhe studenteve duke i sqaruar dhe dhe krijuar bindje se vetem nen udheheqjen e klases puntore dhe partise se saj M-L mundet te plotesohen interesat dhe aspiratat e saj P K SH ka ne qender te vemendjes organizimin e mases se grave ne organizata revolucionare duke i pergatitur ato per ti hedhur ne aksione revolucionare per emancipim ,barazi gjinore , liri e drejtesi Shke dhe shoqe !!

PKSH ne ceshtjen e aleancave te ptoletarjatit me klasat dhe sdhtresat e tjera shoqerore ka shmangur si wendrimet oportuniste si edhe ato sektare . Ajo eshte kunder cdo aleance dhe badhkpunimi me partite reaksionare borgjeze e revizioniste . PKSH gjykon se aleancat me forcat perparimtare behet vetem guke u nisur nga analiza konkrete e veprtarise se tyre por efhe duke mbajtur gjithmone parasyshe interesat e klases puntore ,rolin e saj hegjemon pa harruar kurre e per asnje caste qellimin final te permbysjes se kapotalizmit dhe fitoren e komuniit . Ne keto aleanca partia marksiste leniniste ruan pamvarsine e saje ideologjike ,politike e organizative . Shoke dhe shoqe ! PKSH gjykon se ne kohen tone eshte shtuar rreziku i nje lufte te re boterore per shkak te thellimit te kontraditave antagoniste te sistemit imperjaliste Borgjezia kapitaliste ne fuqi ,per te mbrojtur me cdo kushte pushtetin e saj eshte gati te sjelli ne fuqi fashizmin gjakatar me maska demokratike Sote ne shume vende te botes ,sikurse edhe ne vendin tone kane ardhur ne pushtet forca te djathta me orjentim te theksuar neofashist .

Gjithashtu acarimi i kontraditave midis fuqive te medha imperjaliste si Amerika ,Rusia ,BE ,Kina e tj kane cuar dhe po con ne shperthimin e luftrave lokale si ne Lindje te mesme ,Avganistan , Siri ,Ukraine e tj qe rrezikojne qe te hedhin boten ne nje lufte te trete boterore me pasoja katastrofike . Duke ndjekur me vemendje kjo situate kaotike ka sjelle fenomenin e refugjateve nga vendet e varfera dhe vendet vendet e perfshira ne luftra qe shkojne drejte vendeve te zhvilluara te BEAmerikes ,Kanadase ,Australise etj . Kjo tragjedi njerzore eshte pasoj e shtypjes dhe shfrytezimit te eger ne vendet e orgjines nga vine dhe nga agresionet dhe konfliktet e krijuara nga imperjalizmi Amerikan dhe ai Europin . Vetem ne Europ ,Amerik ,Australi ,Kanada e tj emigracioni kap shifra katastrofike disa dhjetra milon njez nga ku sfrytezohe ,keqtrajtohen edhe me barbarishte . Ne kete prizem u bej thirrje dhe propozoj .

E perseris propozoj per diskutim qe PARTITE KOMUNISTE PUNTORE NE VENDET PRITESE E EMIGRANTEVE TE BEHEN MBESHTETESE DHE PROMOTORE TE ORGANIZIMIT TE TYRE NE CELULA E ORGANIZATA KOMUNISTE ME PERKUSHTIM REVOLUCIONAR QE TE MBOJNE INERESAT E TYRE DHE TE GJITHE KLASES PUNTORE SI EDHE DUKE KRIJUAR LIDHE TE NGUSHTA ME VENDET E ORGJINES PER BASHKPUNIM E BASHKVEPRIM NE INTERES TE PROLETARJATIT E REVOLUCIONIT .

Shok komunist duhet te jemi te ndergjegjshem se kjo ushtri disamilionshe eshte pjesa me e xhveshur e proletarjatit dhe perben nje ushtri shume me aktive ne mbrojtje te interesave te klasave te shtypura te puntoreve dhe fshatareve por kurresesi te keqeperdoren dhe te shfrytezohen kto organizata dhe individe ne interesin e ngushte te partive komunistte ne vendet qe punojne emigrantet . Shoke dhe shoqe !! Sote proletarjati ne shqiperi edhte ne veshiresi te jashtzakonshme si rezultat i shypjes dhe shfrytezimit nga borgjezia vendase dhe ajo e huaj kapitaliste qe ka thithur te gjitha pasueite kombetare . Shqiperia eshte kthyer ne nje koloni te imperjalizmit Euro Amerikan nga ku perbuzja ,shfrytezimi dhe keqtrajtimi i klases puntore ,i elementit revolucinar jane ne plante pare PKSH ne keto kushte punon qe te futet sa me shume ne gjirin e klases puntore per krijimin e celulave revolucionare ne fabrika e kantjere per ti mobilizuar ato ne aksine per te drejtat e tyre legjitime Ajo eshte ne lufte kunder rolit grevthyes nga drejtuesit e pseudosindikatave qe nuk luajn ase nje rol ne interes te puntori pasi ato jane krijuar dhe jane emeruar nga qeveria korruptive shqiptare .

Shoke dje shoqe !! Edhe nje here ju uroj suksese ne devizen e perbashket ML duke mbetur me shprese se mbas perfundimit te ketij takimi nje dritjeshile mashkpunimi ne front te gjere do te hapet per te perballuar sfidat e kohes ne interes te proletarjatit e te popujve qe luftojne per liri e pvarsi PERPARA SHOK KOMUNIST NE NJE FRONT TE VETEM RROFTE ITRENACIONALIZMI PROLETAR !! LAVDI MARKSIZEM -LENINIZMIT !!